ЄС оголошує економічну війну тим, хто захищає ненароджених дітей

Під час Брюссельської асамблеї 26 листопада 2020 р була піддана осуду постанова Конституційного суду Варшави від 22 листопада, яка оголошує незаконними і дискримінаційними аборти через вади розвитку у ненародженої дитини (Резолюція Брюссельської асамблеї B9-0373 / 2020 / rev від 26 листопада 2020 року). Ставлення членів Європарламенту до ненароджених дітей наочно продемонструвало голосування по резолюції, в ході якого 455 членів резолюцію підтримали, 145 висловилися проти, 71 – утрималися.

Дана Резолюція йде слідом за рішенням, яке прийняли експерти двох комітетів ЄС: Комітет з ліквідації дискримінації щодо жінок (CEDAW) і Комітет з прав інвалідів (CRPD). Вони встановили, що «аборт – це право людини» і що заперечення цього – виправдання тортур. Держави, чиї внутрішні законодавства не відповідають цій новій нормі, оголошуються «націоналістичними». ЄС вже застосував свого роду санкції, пов’язані з новими «європейськими цінностями» (такими як захист прав «ЛГБТ +»), до Угорщини, відкладаючи надання цій країні коштів з Фонду відновлення.

Не можна не відзначити, що політика щодо сім’ї і життя стосується національної безпеки та ідентичності кожної держави і є питанням першорядної важливості для майбутнього кожної країни. Проте, з точки зору ЄС, суверенні країни повинні в цих питаннях повністю підкорятися поглядам 41-го експерта, які засідають в Комітетах ЄС, а зовсім не здоровому глузду, своїм урядам і традиціям народів цих держав.

Схожі зміни відбулися і в політиці ООН: 5 червня 2020 р Виконавча рада Фонду народонаселення схвалила просування абортів як гуманітарного права. Завадити ухваленню нової стратегії намагалися представники адміністрації президента США Дональда Трампа, однак, їм це не вдалося. Нова стратегія Фонду народонаселення ООН включила в себе маніфест на захист абортів під назвою «Декларація саміту в Найробі», що включиала доступ до абортів, а також права «ЛГБТ +» у визначенні «сексуального та репродуктивного здоров’я». Ця Декларація не обговорювалася і не підтримувалася Генеральною Асамблеєю ООН, багато країн відмовилися від участі в прийнятті цього документа, а з країн-учасниць лише одна погодилася в повному обсязі надавати доступні аборти.

Проте, нові стратегії ЄС і ООН не можуть не викликати побоювання, особливо в контексті тиску на національні уряди. Що стосується нових планів Європейського союзу, Резолюція, прийнята під час обговорення реалізації фундаментальних прав в європейських країнах в 2018-2019 рр., Фактично закликає застосовувати санкції до країн, уряди яких відмовляються слідувати «новим цінностям». Цей документ пропонує виявляти за допомогою спеціального моніторингу країни, в яких виникає тенденція до «неліберальних і авторитарних» змін, поміщати в чорний список і позбавляти їх фінансування з фондів ЄС.

Європейський Союз оголошує економічну війну тим країнам, які готові захищати життя ненароджених дітей, свою безпеку і незалежність.

Джерело: rodyna.org.ua