У Нідерландах літніх людей вбивають за їхнім бажанням, бо почуваються самотніми

Дослідження, описане в журналі «Journal of the American Medical Association» під назвою «Euthanasia and Physician-Assisted Suicide in Patients With Multiple Geriatric Syndrome», показує результати аналізу 53 випадків допоміжного самогубства, що здійснили в Нідерландах. У 19 випадках причиною є самотність

Жодна з осіб, які вирішили скоїти допоміжне самогубство, не мала хвороб, які б загрожували її життю. Серед причини були шпиталізація чи інфекція, а також втрата близької людини або страх втратити мобільність.

Особливе занепокоєння викликає те, що в 19 випадках основною причиною була самотність. Багато вказує на те, що якби піклуватися про цих літніх людей, вони змогли б подолати свої проблеми. На жаль, багато з них, у Нідерландах і не тільки, залишаються без опіки близьких і «ліками» від цього стає позбавлення життя.

Варто пам’ятати, що Катехизм Католицької Церкви називає «евтаназію» злочином. Як читаємо: «Якими б не були причини і засоби, пряма евтаназія полягає в тому, щоб покласти край життю інвалідів, хворих чи людей, які помирають. Вона є морально неприпустимою. Так, дія чи бездіяльність, які самі собою чи у своєму намірі призводять до смерті, що таким чином припинити біль, становлять убивство, яке глибоко суперечить гідності людини і пошані до Живого Бога, її Творця. Помилка судження, яку хтось може зробити з доброї волі, не змінює природи цього вбивчого акту, який завжди треба осудити й виключити» (ККЦ, 2277).

Джерело: catholicnews.org.ua