Дональд Трамп затвердив закони, що сприяють релігіям

Одним із останніх рішень президента Дональда Трампа було усунення бар'єрів у розподілі федеральних дотацій для релігійних організацій, які надають соціальні послуги. Попередня адміністрація також змінила положення, згідно з якими організації повинні інформувати бенефіціарів про свою релігійну приналежність.

Нова політика стосується фінансових проектів, які координують дев’ять установ, включаючи Департамент у справах ветеранів війни, Департамент освіти та Міністерство охорони здоров’я та соціальних послуг. Ці агенції щороку призначають мільярди доларів у формі дотацій та контрактів. «Зміни усувають несправедливі перешкоди, які блокували ефективну допомогу тим, хто цього потребує. Ускладнення надання благодійної підтримки не мало найменшого значення», – вважає секретар Департаменту у справах ветеранів Роберт Вілкі.

Ця політика відповідає виконавчому розпорядженню президента Дональда Трампа, підписаному 2018 р., щоб гарантувати релігійним групам рівні можливості конкурувати за федеральні дотації та контракти. Поточне рішення – це виконання однієї з передвиборчих обіцянок, даних під час президентської кампанії. Трамп також пообіцяв захищати права учнів на молитву в державних школах та підтримку релігійних груп у навчальних кампусах.

З рішенням Дональда Трампа не погоджуються ЛГБТ-кола, які стверджують, що попередні закони захищали їхні права. На їхню думку, релігійні групи можуть дискримінувати гомосексуальних осіб, а якщо не будуть зобов'язані вказувати інші осередки, де вони можуть знайти допомогу, то гомосексуальні особи, які потребують допомоги, можуть бути її позбавлені. Йдеться, наприклад, про притулки для бездомних, якими керує Католицька Церква, яка відмовляється приймати транссексуальних осіб в одній кімнаті. «Це дискримінація, ці організації вважають, що бути ЛГБТ погано і застосовують прозелітизм, що відштовхує людей», – говорить Дженніфер Пізер з «Lambda Legal», групи, що захищає права ЛГБТ. Організація закликала адміністрацію новообраного президента якнайшвидше відновити попередні рішення.

Джерело: catholicnews.org.ua