Проабортивна політика Байдена вплине на весь світ

Найбільшою різницею між президентством Трампа та кабінетом Байдена буде зміна курсу щодо абортів, – вважають американські коментатори. На їхню думку, проабортивна політика Байдена матиме вплив далеко за межами Сполучених Штатів, наприклад, на ООН, до якої США вносять 10 млрд доларів на рік, тобто п'яту частину бюджету організації.

Прихильники pro-life попереджають, що політика Байдена стане сильною підтримкою прихильників переривання вагітності та агресивних дій у міжнародних відносинах на користь абортивного лобі.

«Президентство, що закінчилося, було найбільш pro-life за багато років. В ООН це чітко відобразилося на мові документів, які уникали проабортивних формулювань, а Трамп щоразу боровся за усунення таких визначень. Тепер це зміниться.

Адміністрація Байдена запровадить мову підтримки абортів у кожен документ, як це робив кабінет Обами», – говорить Елісса Корен, активістка на користь захисту громадянських свобод.

На її думку, майбутнє президентство суттєво послабить важливість pro-life діяльності в країнах, що розвиваються і потребують іноземної допомоги від країн-членів ООН та західних донорів. «Американська допомога відтепер буде сильно зумовлена ​​вимогами щодо лібералізації абортів», – вважає активістка.

Одним із перших рішень Трампа після вступу на посаду було блокування фінансування абортивних послуг за кордоном, таких як підтримка ООН для програми контролю кількості населення Китаю, яка, серед іншого, включала вимушений аборт. «Байден змінить цю політику, як тільки обійме посаду президента. Він буде найбільш проабортивним лідером у всій ООН, більш радикальним, аніж Обама коли-небудь», – прогнозує Елісса Корен. «Трамп використав гроші, отримані від ліквідації діяльності сприяння абортів, призначивши їх на фонди для боротьби з ВІЛ, інфекційними захворюваннями та задля глобальної безпеки здоров'я. За правління Байдена всі ці гроші знову будуть призначені для сприяння абортам», – додає Корен.

Найагресивніша проабортивна організація у світі «Planned Parenthood» роками працює над програмою сприяння абортам. Разом із 90 організаціями вона розробляє план дій щодо якнайширшого доступу до абортів у всьому світі. У ньому перераховані заходи, які Байден повинен здійснити впродовж перших 90 днів свого президентства. У першому пункті читаємо:

«Президент повинен видати розпорядження, в якому чітко зазначено його зобов'язання захищати та розширювати доступ до всеохоплюючої медичної допомоги у сферах репродуктивного здоров'я, дотримання сексуальних та репродуктивних прав, серед яких аборт, у США та в усьому світі. а також скасувати попередні виконавчі дії, що обмежують доступ до цієї допомоги».

В абортивній «дорожній карті» також чітко зазначено, що новий президент США повинен публічно заявити, що США знову будуть брати участь у пропаганді абортів у глобальному масштабі. Одним з елементів плану є відновлення фінансування ВООЗ, яка роками сприяє абортам у всьому світі.

США знову почнуть наполягати на всебічній сексуальній освіті дітей – часто без відома чи згоди батьків – на міжнародному рівні, пише Vatican News.

Американські захисники життя закликають Байдена відстоювати більш зважену політику США, яка відповідає реальним вимогам міжнародних угод щодо абортів.

Деякі спостерігачі вважають, що конструктивні дії можуть надалі реалізовувати, працюючи з країнами-членами за посередництвом тих установ та рад ООН, чия pro-life діяльність залишається стійкою. На запитання, чи повне повернення до політики щодо абортів в ООН було б руйнівним для pro-life організацій, відповідають, що така зміна буде лише закликом до ще важчої роботи.

«Немає кращого часу бути радикальним католиком. Це сам Бог закликав нас жити в такі часи», – сказала Корен.

Джерело: catholicnews.org.ua