Франція: Ліві хочуть усунути шопку перед міською ратушею

Це вже нова французька «традиція». У Перпіньяні лівий колектив атакує ясла перед міською ратушею.

П'ятнадцять партій та об'єднань, серед яких «Зелені» (EELV), ліва «Нескорена Франція», Комуністична партія, Нова антикапіталістична партія, а також «прогресивні» організації, такі як «антирасистський» MRAP чи феміністки, виступили проти присутності шопки у внутрішньому дворику біля входу до мерії в Перпіньяні. Спільний фронт не особливо дивує, оскільки в ратуші править мер Національного об’єднання (RN) Луї Аліо. І цього разу більше йдеться про політичний, аніж релігійний мотив. Однак без таких акцій свята у Франції, ймовірно, не можуть обійтися.

Лівий «колектив» навіть склав донос до префектури, яка представляє центральну владу. Мера звинувачують у «порушенні статті 28 закону від 9 грудня 1905 р.» про поділ держави та релігії. Франція призвичаїла нас «робити шопки довкола шопок», але в цьому випадку справа дивна, бо це виставка, яка присутня тут вже багато років, навіть у той час, коли тут панували інші політичні формації. Шопку відкрив ще центристський мер Жан-Марк Пужоль і роками це нікому не перешкоджало.

«Ми дуже здивовані такою реакцією, адже різдвяна шопка стоїть перед ратушею вже багато років», – відреагувала міська влада. У цьому оголошенні також додали побажання «Веселих свят усім жителям Перпіньяна, незалежно від їхньої філософії чи релігії»

Джерело: catholicnews.org.ua