Імам увірував в Христа, за що був убитий своєю мусульманською громадою

Лише через тиждень після прийняття християнства 41-річний колишній імам був убитий натовпом, розгніваним його наверненням. За повідомленням International Christian Concern Юсуф Кінту був імамом мечеті Макка на острові Долве в районі Маюге (Уганда). Помер 7 грудня 2020 року.

За словами пастора Ендрю Нянми з Церкви повного євангелія Долве, Юсуф повірив у Христа 30 листопада 2020 року, почувши Євангеліє. “Ми неодноразово спілкувались, але він був дуже сварливим, коли ми піднімали питання віри, – каже Н’янма. – Він був блискучим мусульманським імамом, але також поважав віру інших людей. Того дня він був спокійний і відкритий. Він дав мені час пояснити, чому Христос є єдиним шляхом до Отця. Він пошкодував про свої гріхи і зобов’язався наслідувати Христ “. Юсуф та його родина жили в будинку біля мечеті, де він був імамом. Через три дні після навернення його дружина Хашфа розлучилася з ним і поїхала з двома маленькими дітьми до дому її батька в районі Бугірі. Вона залишила двох своїх старших дітей, Абудкрийм 19 і Сауда 16.

За словами кількох свідків, місцева мусульманська громада була стурбована кроками імама. Юсуф був жорстоко побитий і втратив свідомість. Його старші син і дочка не могли допомогти йому до ранку, коли прийшов пастор Ендрю і відвіз його до лікарні, де він помер.

Уганда не є країною, в якій систематично переслідують християн, але ненависть до християнства стає все більш поширеною серед мусульманських громад. Багато нових християн зазнають утисків з боку своїх родин та колишніх друзів. Юсуф – один з небагатьох, хто помер, але багато хто страждає від втрати засобів до існування, сім’ї, будинків та майна. Християнські кола просять молитву за сім’ю Юсуфа та тих, хто напав на нього. “Моліться, щоб його свідчення нарешті пом’якшило серця тих, хто його ненавидів”, – читаємо в ЗМІ.

Джерело: rodyna.org.ua