Пандемія робить підлітків більш залежними від азартних ігор

Обмеження через пандемію та карантини провадять, зокрема, до більшої залежності від азартних ігор. Це проблема, яка стосується дедалі більшої кількості сімей, пише Vatican News.

«Спортивні ставки онлайн — це головна причина, через яку наші підлітки та молодь потрапляють у цю залежність», — підкреслив кардинал Хуан Хосе Омелья з Барселони.

Згідно з першими квартальними звітами за 2020р., які надало Генеральне управління азартних ігор Міністерства споживачів, чистий прибуток від азартних ігор в інтернеті з січня по червень минулого року дав суму понад 420 млн євро. В першому кварталі (січень-березень 2020р.) він збільшився на 12,47% порівняно з попереднім роком. А під час першого карантину (березень-травень 2020р.) — вже на 17,71%.

«Спортивні ставки в інтернеті стали головною причиною того, що підлітки та молодь потрапляють у залежність від азартних ігор. Серед причин, які призвели до цього, можна відзначити легкий доступ через мобільні телефони, можливість робити ставки анонімно та ілюзія швидкого заробітку грошей при невеликих ставках. Уже у віці дванадцяти років багато підлітків зробили свою першу ставку. Як ми до цього дійшли?» — запитує кардинал Омелья.

Залежними від азартних ігор займається Міждієцезіяльний центр солідарності в Уеска, відомий як «Proyecto Hombre». «Ми живемо в епоху споживацтва. Люди мого покоління виховані в культурі зусиль, цінування зароблених речей. Сьогодні все — подарунок. Гадаю, батьки мають тут що сказати», — каже Елена Палаціо.

Багато сімей борються з серйозними проблемами через залежність когось із близьких від азартних ігор. Один з елементів профілактики — це заборона для відомих спортивних діячів рекламувати азартні ігри по телебаченню і в соцмережах.

Джерело: credo.pro