У Нігерії вбили католицького священника

О. Джона Гбакаана, пароха парафії св. Антонія в Гулу в єпархії Мінна, викрали разом із братом 15 січня. На дорозі Ламбата-Лапай священника жорстоко вбили.

Інформацію підтвердив у неділю, 17 січня, о. Джон Ятау, парох парафії св. Терези в Мадалі. «Він розповів, що о. Гбакаан разом з братом та ще одним священником виїхав 14 січня до Макурді, штат Бенуе, щоб відвідати свою матір», – пише «Avvenire», найбільша католицька газета Італії.

Натомість агентство «Fides» повідомляє, що 15 січня на зворотному шляху на священника та його брата напали озброєні люди на дорозі Ламбата-Лапай. Напад стався приблизно о 21.00 біля місцевості Туфа. Чоловіків викрали озброєні бандити, які зателефонували до єпархії Мінна в суботу, 16 січня, вимагаючи викуп у розмірі 30 млн найр (нігерійська валюта). Пізніше цю суму зменшили до 5 млн найр.

Тим часом тіло священника знайшли прив'язаним до дерева біля дороги, де сталося викрадення. «О. Гбакаана, швидше за все, вбили ударами мачете, його тіло було знівечене для того, щоб його було важко впізнати», – пише «Avvenire».

У кущах також виявили авто Toyota Venza, яким їхав священник. Досі немає звісток про його брата, який, швидше за все, досі перебуває в руках бандитів

Джерело: catholicnews.org.ua