Молитеся про зцілення для гея? В Австралії за це можна сісти за грати

Єпископи та представники християнських організацій були серед підписантів листа, адресованого владі австралійського штату Вікторія, в якому вони протестують проти введення закону, який дискримінує католиків та свободу віросповідання.

Наприкінці минулого року державні чиновники оприлюднили законопроект, який передбачає криміналізацію дій щодо зміни сексуальної орієнтації геїв та лесбіянок, у тому числі на основі молитви. Цей законопроект, ймовірно, буде обговорений у парламенті цього тижня.

Підписанти листа підкреслюють, що вони не підтримують примусові методи лікування, спрямовані на зміну сексуальної орієнтації. “Однак ми підтримуємо свободу вибору і віримо, що нові норми зачіпають права людини. Кожен має право звернутися за допомогою у вирішенні проблем, пов’язаних із його статтю та сексуальністю », – йдеться у листі.

На їхню думку, законопроект порушує право на свободу вибору, вводячи ідеологічні визначення сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Це також позбавляє можливості релігійних організацій допомагати тим людям, які звертаються за допомогою. “Ганьба, що бути геєм було злочином у штаті Віктора навіть до 1980 року, але цей законопроект так само ганебний”, – написали представники християнських організацій.

В рамках реформ кожному, хто намагається змінити чиюсь сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність, може загрожувати до 10 років в’язниці або штраф майже 10 000 доларів, якщо можна довести, що його дії мали тривалі наслідки. Церкви побоюються, що їх покарають за те, що вони пропагували серед своїх вірних життя, яке відповідає їхній вірі.

Новий закон також розширює розуміння домашнього насильства. Якщо він набере чинності, будь-яка спроба змінити сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність члена сім’ї буде вважатися насильством. Закон забезпечить інструменти для вжиття законних заходів проти ваших родичів, наприклад, батьків.

Експерт з релігії Університету Ньюкасла Ніл Фостер стурбований тим, що після введення нового закону Комісія з прав людини повинна буде погодитися надати правоохоронцям дуже широкі повноваження для забезпечення виконання закону. Він зазначає, що члени релігійних громад мають причини відчувати загрозу. “Припустимо, хтось просить мене помолитися, наприклад, про зцілення від гомосексуального потягу, а потім повідомляє правоохоронним органам, що вони відчували себе зраненими, тоді я можу нести за це кримінальну відповідальність”, – сказав пастор Мюррей Кемпбелл.

Джерело: Vatican news