Сенат США відхилив поправку про допомогу дітям, які вижили після аборту

4 лютого Сенат США відхилив поправку про захист життя і надання догляду немовлятам, які вижили під час аборту. В рамках розгляду резолюції по бюджету США республіканець Бен Сассо запропонував Сенату поправку, засновану на його Законі про захист осіб, які пережили аборти при народженні.

Закон вимагає, щоб ті немовлята, які вижили після «невдалих» абортів отримали необхідну медичну допомогу, як і діти такого ж гестаційного віку, які народилися раніше терміну.

Поправка Сассе не отримала необхідних 60 голосів для включення до резолюції бюджету, отримавши лише 52 голоси “за” і 48 голосів “проти”. Джо Манчин (D-W.Va.) і Боб Кейсі (D-Penn.) були єдиними двома демократами, які приєдналися до республіканців Сенату в підтримці поправки Сассе.

“Захист новонароджених має бути найпростішою справою у світі”, – заявила Сассе після голосування. “Кожна дитина заслуговує на турботу. Йдеться не про аборти, а про права людини “.

«Демократи в Сенаті проголосували за відмову у медичній допомозі дитині, яка народилася живою після невдалого аборту, – відреагував на те, що трапилося голова сенатських зборів прихильник захисту життя дітей Стів Дейнс. – Це не охорона здоров’я, це дітовбивство. Це лякає”.

Не всі штати оприлюднюють дані про “невдалі аборти”, але пролайф Інститут Шарлотти Лозьє повідомляє, що були випадки, коли немовлята виживали під час спроб абортів.

Тільки у Флориді у 2019 році штат повідомив про двох осіб, які пережили спроби аборту; між 2013 та 2019 роками повідомлялося, що 23 дитини у Флориді народились живими під час абортів.

Раніше життя немовлят, які пережили аборт, захищалося згідно з указом Трампа, який розпорядився фінансувати медичну допомогу таким дітям з федерального бюджету і розслідувати порушення.

Джерело: rodyna.org.ua