Щороку в Пакистані викрадають і примушують до шлюбу тисячі християнок

Щороку жертвами ісламістів стають тисячі дівчат-підлітків, які належать до релігійних меншин, повідомляє Комісія справедливості та миру при пакистанському єпископаті. Викрадення мусульманами неповнолітніх християнок і примушування їх до переходу в іслам і надалі залишається в Пакистані безкарним злочином.

За повернення своєї доньки додому бореться, зокрема, Рафік Масіх. 17-річну Машаль викрали 5 січня 2021 р. але поліція не прийняла заяву про її викрадення і не вжила жодних заходів для її визволення.

Організація CLAAS (Centre for Legal Aid Assistance & Settlement), яка юридично підтримує сім’ї жертв, зауважує, що мусульмани фабрикують документи, щоб підтвердити повноліття викрадених дівчат та їхній добровільний перехід в іслам і одруження зі своїм викрадачем. Це фактично позбавляє надії на їхнє повернення додому.

Насір Саїд, директор CLAAS, зазначає, що через пасивність пакистанської поліції та судів викрадачі впевнені у своїй безкарності. Церква в Пакистані та захисники прав людини намагаються надати розголос цим історіям на міжнародній арені, оскільки лише тиск ззовні може допомогти змінити ситуацію переслідуваних у цій країні меншин. За повернення своїх доньок протягом багатьох місяців борються, зокрема, сім’ї Уми Юніс, Арзу Раджі й Майру Шахбаз. Неповнолітня Шіза, якій вдалося втекти з дому викрадача, заявила, що накладе на себе руки, якщо не отримає справедливості. Незважаючи на свідчення, зібрані її адвокатами і повідомлення в правоохоронні органи про особу викрадача, поліція не вжила жодних заходів.

Джерело: religionpravda.com.ua