Єпископи Гани: Захід не буде нав'язувати нам свою культуру

Відкриття офісу однієї з організацій, що займаються просуванням прав гомосексуалістів у столиці Гани, викликало неабиякий ажіотаж у країні. Мойсей Фох-Амоанінг, секретар Національної коаліції за сексуальні права та сімейні цінності людини, попросив уряд якнайшвидше закрити її через спроби нав’язати західні ідеї африканській культурі.

У цю справу втрутився також єпископат Гани, який у підписаній головою ноті висловлює підтримку вимогам Мойсея Фох-Амоанінга. «Церква сприймає практику гомосексуалізму як несумісну з описом створення. Вона засуджує гомосексуальні акти, але не гомосексуалістів, і наполягає на повазі їхніх прав», – йдеться у заяві єпископів.

Однак єпископат наголошує, що, згідно з вченням Церкви, права людини не включають згоду на одностатеві шлюби, оскільки це морально неправильно і суперечить Божому плану батьківства, інформує Vatican News.

Єпископи нагадують рішення Європейського суду з прав людини 2016 р., згідно з яким держави не зобов’язані впроваджувати одностатеві шлюби, хоча заохочують поважати їхні права. «Ми не піддамося залякуванню та тиску», – запевняють єпископи.

Джерело: catholicnews.org.ua