Антихристиянська фобія в Іспанії. Треба захистити хрести від ліквідації

Інвентаризація хрестів, розміщених у громадському просторі, та їхній захист – це відповідь партії «Vox» на антихристиянську фобію в країні.

Ініціативу ініціювала міська рада Сарагоси. Радники «Vox» звернулися до міських органів самоврядування з проханням провести спільно з Архиєпархією інвентаризацію християнських хрестів у громадському просторі з метою «захисту культурної спадщини». Ідея мотивована положеннями конституції, яка гарантує ідеологічну, релігійну свободу і свободу культу, та статутом Арагону, який зобов'язує органи місцевого самоврядування захищати культурну спадщину.

Як зазначають політики, хоча хрест є одним із найхарактерніших елементів культурної спадщини в Іспанії, щоразу частіше «трапляються явні маніфестації ненависті щодо хреста, нападають на релігійні почуття, культуру та віру наших жителів». Джерелом цих атак є «ідеологічні правові положення, створені з ініціативи соціалістичної (партії) PSOE, які свого часу не були скасовані правою Народною партією (РР), коли вона була при владі». Християнська асоціація юристів також вважає, що зняття хрестів з громадських місць відбувається в провінціях, якими керують соціалісти.

Джерело: catholicnews.org.ua