ЛГБТ-фестиваль перед собором у Сіднеї. Католики відповіли молитвою

Перед собором у Сіднеї пройшов “ЛГБТ-фестиваль”. Заходом, який відбувся на площі перед храмом, керує місцева влада, а на листівках “події” був зображений… фасад собору. Архиєпископ Ентоні Фішер (OP) висловив своє заперечення, а віруючі відповіли на провокацію молитвою, яка … була розкритикована ліберальними австралійцями.

“Фестиваль” перед собором був частиною більш широкої “культурної” ініціативи. Фасад храму розміщений на офіційній листівці рожевого кольору, що рекламує цю подію.

Архиєпископ Ентоні Фішер написав пост у фейсбуці, що він розчарований тим, що на листівці ЛГБТ зображується собор, а сам фестиваль проходить перед входом до храму: “У цей важливий період Великого посту ми повинні попросити Господа, щоб у нашому великому і толерантному Сіднеї релігійні вірування поважались і захищались, щоб ми всі доцінювали те, що є святим”, – написав ієрарх на своїй сторінці у Facebook.

Листівка була змінена, і міська рада одночасно зазначила, що з самого початку організації заходу проводились консультації з представниками церковних структур, які не висловлювали заперечень. Однак позиція архиєпископа Сіднея викликала хвилю негативних коментарів з боку австралійських користувачів Інтернету, інформує rodyna.org.ua.

З критикою єпископа звернулася також і голова міської ради Клевер Мур, яка в інтерв’ю The Sydney Morning Herald сказала: «Тут немає місця для ненависті, нетерпимості або створення поділу. Ми досягли великих кроків у напрямку рівності, але, на жаль, очевидно, що потрібно зробити ще багато, щоб забезпечити життя ЛГБТ-спільноти без дискримінації “.

На провокацію активістів ЛГБТ відповіли самі вірні. На сходах, що ведуть до катедри, вони організували молитву-надолуження на вервиці, участь в якій взяло близько 200 осіб, включаючи духовенство. Вірні також співали духовні гімни, які учасники "фестивалю" назвали "агресією" і спробою їх заглушити.

Джерело: catholicnews.org.ua