Ватикан: Церква не благословляє одностатеві союзи

Католицька Церква не дозволяє благословляти одностатеві союзи. Про це заявила Конгрегація віровчення.

Як йдеться в заяві конгрегації, не дозволено, аби священники благословляли гомосексуальні пари, які просять про своєрідне релігійне визнання свого союзу.

Папа був поінформований та надав свою згоду на оприлюднення відповіді та супровідної пояснюючої зауваги за підписами Префекта та Секретаря Конгрегації кардинала Луїса Ладарії та архиєпископа Джакомо Моранді.

Причиною заяви стали деякі ствердження та практики. Документ включається у рамки «щирого бажання приймати та супроводити гомосексуальних осіб, яким пропонуються шляхи зростання у вірі», відповідно до того, що визначене також і в напоумленні «Amoris laetitia», яке говорить про «необхідну допомогу», яку слід надати особам з гомосексуальною схильністю «для того, щоб зрозуміти та повністю здійснити Божу волю в своєму житті».

У тексті заяви Конгрегації бачимо розрізнення між особами та союзами.

У Ватикані наголошують, що стосунки, також і постійні, які «передбачають сексуальні практики поза подружжям», тобто, поза «нерозривним союзом між чоловіком і жінкою», відкритим на передавання життя, не відповідають «Божим задумам». Це зауваження стосується не лише одностатевих пар, але також всіх союзів, які ведуть до сексуальних практик поза подружжям.

Конгрегація Доктрини віри уточнює, що відповідь на поставлені сумніви не виключає уділення благословення «окремим особам із гомосексуальними схильностями, які виявляють бажання жити у вірності зі задумами, об’явленими Богом», проголошуючи, водночас, незаконними «будь-які форми благословення, схильного визнавати їхні союзи».

Джерело: religionpravda.com.ua