Британські захисники життя вимагають скасувати дозвіл на домашні аборти: «Припиніть жорстокий експеримент!»

Британські захисники життя вимагають від уряду скасувати тимчасовий дозвіл на проведення медичних абортів удома, запроваджений у зв’язку з пандемією коронавірусу, називаючи його «жорстоким експериментом».

Згідно з даними коаліції пролайф-організацій «Турбота про жінок», з березня 2020 року понад 70 тисяч жінок в Англії та Уельсі зробили домашній аборт.

Кетрін Робінсон, прес-секретар благодійної організації «Право на життя у Великій Британії», виступаючи після вебінару з британськими політичними діячами, назвала цей дозвіл «жорстоким експериментом над жінками, не кажучи вже про їхніх дітей, небезпечним як з медичної, так і з соціальної точки зору та відкритим до серйозних зловживань і примусу».

У березні 2020 року Міністерство охорони здоров’я оголосило про зміни у англійському законодавстві, що стосується абортів. Жінкам було дозволено самостійно переривати вагітність терміном до 10 тижнів удома через карантинні обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу.

Подібні зміни було впроваджено також у Шотландії та Уельсі.

Захисники життя заявляють, що цей крок — найбільша зміна у законодавстві про аборти з моменту їхньої легалізації у 1967 році. Вони також розкритикували відсутність парламентського контролю та громадських обговорень цих змін.

Медичний аборт, який іноді називають хімічним абортом, — це двоступеневий процес, що передбачає прийом двох медичних препаратів. Перший із них викликає голодування зачатої дитини, блокуючи надходження до неї гормону прогестерону і стимулюючи викидень. Другий викликає штучні «пологи».

Раніше закон дозволяв жінкам самостійно приймати вдома другий препарат після прийому першого у клініці під наглядом лікарів. Згідно з новим законодавством, вагітні жінки можуть отримувати обидва абортивні препарати поштою або забрати їх з клініки після консультації з лікарем онлайн або телефоном.

Спочатку планувалося, що нові правила діятимуть лише протягом двох років або до закінчення коронавірусної кризи. Однак нещодавно Департамент охорони здоров’я провів консультації щодо того, чи варто зробити ці тимчасові заходи постійними. Результати консультації будуть оприлюднені згодом.

Кевін Даффі, колишній співробітник організації «Marie Stopes International», одного з найбільших постачальників абортних «послуг» у світі, у своїй доповіді надав докази того, що ризики медичних ускладнень через домашні аборти серйозно недооцінюються. Калум Міллер, лікар Національного департаменту охорони здоров’я, звернув увагу на високу ймовірність того, що домашні аборти здійснюються з примусу.

Опитування, проведене у лютому 2021 року, засвідчило, що 87% лікарів загальної практики стурбовані зростанням ризику небажаних вагітностей внаслідок домашнього насильства, рівень якого зріс внаслідок необхідності життя у самоізоляції.

«Нас серйозно непокоять не лише ненароджені діти, яких убивають, вживаючи хімічні препарати, а й здоров’я жінок, що самі приймають медикаменти, часто без жодного медичного нагляду», — йдеться на сайті організації «Турбота про жінок».

Кетрін Робінсон прокоментувала: «У світлі всіх цих небезпек лише ідеологи, що прагнуть збільшити кількість абортів незалежно від наслідків або ті, хто має з цього прибуток, можуть хотіти зробити домашні аборти постійною складовою британського законодавства».

Джерело: credo.pro