Напад лівих активістів на костел в центрі Варшави та пасивність поліції

Ліві кола пишаються профанацією церкви Святого Спаса в центрі Варшави в соціальних мережах. Місцеві анархісти запалили факели перед входом у храм і повісили на риштуваннях банер із вульгарним написом.

Штурм відбувся у вівторок вдень. Вогні від спалахів та густого диму, що з’явилися біля церкви, нагадували знімки з південноамериканських міст, де лівих активістів-вандалів, не зупиняють служби, відповідальні за громадський порядок,  таким чином даючи їм можливість влаштовувати антикатолицькі «фестивалі» зневаги та агресії.

Крайня ліва частина Польщі користується такою ж безкарністю. Про це свідчить мінімальна реакція судової влади на низку провокацій, профанацій та нападів, здійснених після нападів на католицькі церкви.

За даними порталу TVP Info, напад у вівторок не приніс матеріальних втрат, і ніхто не постраждав від лівих акцій. Його символічний вимір важко пропустити. Зіткнувшись з пасивністю служб, войовничі (буквально) антиклерикали хочуть вивести анархістську революцію на польські вулиці.

“Гарне дійство! ” – написала Варшавська федерація анархістів у соцмережах.

У Twitter-профілі “Жіночого страйку” під фотографією нападу містився коментар: “Добраніч. У нації є дух. І гарна картинка так, до речі. Фото для фейсбука Куби Ваттлі “.

Віце-президент інституту Ordo Iuris Тимотеуш Зич заявив, що організація не залишить напад без відповіді.

Джерело: rodyna.org.ua