Індонезія: католицький храм знову є мішенню терористів

Загибель двох терористів-підривників та щонайменше 14 поранених – це результат ранкового теракту перед католицьким собором у місті Макассар на індонезійському острові Челебес.

Це черговий напад на католиків в Індонезії. Попередні напади здійснювали мусульманські радикали.

Двоє смертників прибули на мотоциклі та висадились перед головними воротами храму. Вони мали намір зайти на територію церкви, але охорона не дозволила їм цього зробити, пояснив речник місцевої поліції. В результаті вибуху загинули обидва терористи, а мотоцикл було знищено. “Ми збираємо людські останки, щоб  визначити стать смертників”, – додає поліція. Постраждали щонайменше 14 людей, у тому числі п’ятеро віруючих, які щойно вийшли з церкви.

Президент Індонезії Джоко Відодо висловив “рішучий засуд” нападу, закликаючи громадян “зберігати спокій” і підкресливши, що “держава гарантує безпеку вірних”. Відодо заявив у телевізійній промові. “Тероризм є злочином проти людства і не має нічого спільного з жодною релігією”, – сказав Відодо. Потім президент Індонезії закликав молитися за швидке одужання постраждалих.

В Індонезії, найбільш густонаселеній країні світу з більшістю мусульман християнські церкви часто є об’єктом ісламських екстремістів.

Джерело: rodyna.org.ua