Англія та Уельс: 75000 абортів зроблено вдома під час пандемії

Коаліція з дев’яти пролайф організацій закликала уряд Великобританії заборонити фармакологічний аборт, який можна робити вдома у зв’язку з пандемією Covid-19. Процедуру вбивства дитини на прохання активістів у Великобританії назвали жорстоким експериментом.

Коаліція «Турбота про жінок» проводить кампанію за заборону тимчасового закону, який дозволяє аборти вдома. Отримавши по пошті таблетки для переривання вагітності безкоштовно, можна вбити дитину віком до 10 тижнів, відразу після телефонного дзвінка або відеоконсультації з лікарем. Положення, введене в березні 2020 року, є найбільшою зміною британського закону про аборти з тих пір, як ця практика була легалізована в 1967 році. Це було зроблено поспіхом, без громадських консультацій та за відсутності парламентського контролю. З березня минулого року таким способом було проведено понад 75 000 абортів в Англії та Уельсі. І майже 12 тисяч. жінок доставили до лікарні, де їм поставили діагноз т.зв. неповний аборт.

Тимчасовий закон, пов’язаний з кризою Covid-19, був предметом громадських консультацій, але лише перед пропозицією назавжди узаконити аборти вдома. Результати цих консультацій ми будемо знати пізніше в цьому році.

Експерти британського пролайф-руху застерігають парламентарів, що ускладнення, які виникають внаслідок фармакологічних абортів вдома, не контролюються належним чином. Багато жінок, особливо ті, на кого чиниться тиск, не звертаються за допомогою до медичного центру та не повідомляють про свій стан в клініку. Опитування NHS показало, що 87% лікарів загальної практики занепокоєні тим, що жінкам загрожує небажаний аборт внаслідок домашнього насильства.

Відповідно до закону про відкритий доступ дані були отримані від Комісії з якості допомоги. Щомісяця жінкам, які повідомляють про ускладнення, відправляється 20 машин швидкої допомоги, через неповний аборт щомісяця госпіталізують приблизно 495 жінок.

Прес-секретар “Права на життя” Кетрін Робінсон прокоментувала: “У світлі цих загроз лише ідеологи, прихильні до розширення доступу до абортів незалежно від наслідків, або ті, хто отримує прибуток від поширення абортів, можуть розраховувати, що “зроби аборт сама” стане постійною частиною закону про аборти у Великобританії.

Джерело: Vaticannews