Єпископи Східної Африки не погоджуються з ООН у питанні «політики статевої рівності»

Єпископи Кенії та Ефіопії висловили своє занепокоєння позицією Організації Об’єднаних Націй у справі політики статевої рівності.

На їхню думку, ООН щораз більше підтримує радикальні ідеології, базовані на теорії гендеру, а тим самим прямує до нівелювання всіх відмінностей між жінками та чоловіками. «Така позиція ставить під сумнів здобутки людства у царині прав людини, може знищити роки праці в галузі захисту прав найслабших, тобто жінок і дітей». Їхнє комюніке цитує Vatican News.

Єпископи нагадують: гендерна ідеологія стверджує, що кожна людина має «статеву самоідентифікацію», яка може, але не повинна узгоджуватися з біологічною статтю. «МИ рішуче противимося запровадженню законодавства, яке би дозволило порушувати приватний простір жінок і дітей з боку чоловіків, які ідентифікують себе як жінки», — пишуть єпископи.

Ієрархи застерегли, що ухвалення ООН політики, базованої на цій ідеології, яка би визнала наявність 112 статевих самоідентифікацій, викликало би величезне замішання та суперечки між державами0членами. Також це би викликало юридичний хаос, у якому кожен міг би себе видавати за будь-кого, і тільки від зацікавленої особи залежало би те, які вона має права.

Єпископи Східної Африки зазначають, що замість творити спеціальні закони, виходячи з небезпечної ідеології, краще потурбуватися про втілення вже наявних приписів та резолюцій, які закликають усунути насильство стосовно будь-кого взагалі. «Наш моральний обов’язок — просити, щоб ООН не діяла всупереч людській совісті», — завершили своє звернення ієрархи.

Джерело: credo.pro