Ердоган знову провокує: Рамадан в Туреччині почався з молитви в Святої Софії

Молитва у Святій Софії була здійснена в той час, як більшість мечетей країни залишалися закритими.

СТАМБУЛ. Через кілька місяців після провокаційного рішення президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана перетворити історичний собор Святої Софії в мечеть, турецька влада знову провокує християнсько-ісламське протистояння, адже період посту для мусульман в Туреччині почався з молитви муедзина з мінарету та побажання гарного Рамадана з собору Святої Софії.

Хоча пандемія лютує в Туреччині, десятки віруючих зібралися всередині храму Святої Софії і були присутні на першій молитві з нагоди початку священного місяця для мусульман, яка відбулася вперше за останні 87 років в соборі Святої Софії.

Імам був єдиним без маски серед віруючих, які сиділи на заздалегідь визначених місцях, щоб забезпечити безпечність відстані.

Молитва у Святій Софії була здійснена в той час, як більшість мечетей в Туреччині залишалися закритими. Декількома годинами раніше органи охорони здоров’я оголосили про майже 60 000 нових випадків захворювання за один день, що є рекордним числом з початку пандемії. Ердоган, який з початку кризи намагається уникнути закриття великих міських центрів через економічні наслідки, був змушений оголосити про нові, більш суворі заходи.

У наступні два тижні турки повинні забути про традиційні вечері в Рамадан іфтар, оскільки заборона на рух в нічний час почнеться о 7 годині замість 9 вечора. Щоб уникнути переповненості, заборонені масові молитви в мечетях, всі громадські заходи і поїздки в інші райони.

Джерело: rodyna.org.ua