М'янма: Військові обстріляли католицьку церкву артилерійськими снарядами. Четверо осіб загинули

У понеділок після П'ятидесятниці в результаті нападу військових на католицьку церкву загинули чотири особи. Церкву Найсвятішого Серця Ісусового в Каянтхаярі поблизу міста Лойко, столиці штату Кая, обстріляли артилерійськими снарядами на світанку, повідомляє – азійське католицьке агентство «UcaNews».

Будівлю храму сильно пошкодили. Майже половина з приблизно 290 000 жителів Кая на сході М'янми на кордоні з Таїландом – християни.

За даними «UcaNews», на вихідних близько 300 осіб шукали притулку на території церкви від боїв між військовими та членами Народних сил оборони, головним чином з етнічної групи кая.

За даними єпархії Лойко, тисячі біженців зараз знаходять притулок у католицьких церквах та монастирях.

У сусідньому штаті Шан, у неділю П’ятидесятниці, військові обстріляли католицьку церкву в Пеконі.

За даними Руху громадянської непокори, під час боротьби проти військового режиму підрозділи Народних сил оборони підпалювали будинки співробітників армії та офіси державних установ у деяких населених пунктах штату Кая.

Армія М'янми діє на кількох фронтах проти збройних угрупувань етнічних меншин, які приєдналися до опору проти хунти. У західному, переважно християнському штаті Чін, армія обстрілює місто Міндат, яке стало найбільш гарячою точкою опору за останні тижні. Організація Об'єднаних Націй побоюється, що може дійти до гуманітарної катастрофи в тимчасових таборах біженців у лісах на територіях бойових дій.

Джерело: vaticannews.va