У Нідерландах стрімко зростає кількість випадків евтаназії

Минулий рік став рекордним щодо кількості виконаних у Нідерландах «процедур» евтаназії — 6938, тоді як 2019 р. їх зафіксовано 6361, а 2003 р. — 1815.

Найновіші дані нідерландського уряду говорять про 497 таких випадків; при цьому майже половина з них (235) становили прохання покінчити з життям через старість, 168 — з огляду на деменцію, 88 — через депресію, 4 — через Covid-19 і 2 — без явної причини.

Нині в Нідерландах одна смерть із 25 — внаслідок евтаназії. А серед людей віком 50-80 років цей відсоток становить 6,2%.

За даними сайту Dutch News, четверо людей попросили минулого року про евтаназію після того, як отримали позитивний тест на Covid-19. «Коли у них підтвердили пневмонію, вони відмовилися від інтенсивного лікування», — пояснив у розмові з сайтом Trouw голова регіонального комітету з евтаназії, суддя Єрон Рекур.

Останнім часом нідерландський Верховний суд дозволив таємне «заспокоєння» людей із деменцією, щоб уникнути їхнього спротиву смертельній ін’єкції, на яку вони погодилися раніше в заповіті, але не підтвердили цього потім. У такий спосіб 2020 р. вбито двоє людей.

Важливою причиною бажати смерті й надалі є розпач та нервові зриви. Минулого року з цієї причини вбито 88 осіб, з них одна людина — з розумовою інвалідністю. Понад 325 людей померло через «накопичення проблем, пов’язаних зі старістю». Також загинула дитина (віковий показник 12-16 років), що збільшило до 16 загальну кількість неповнолітніх, убитих «асистовано». До 4480 осіб, які попросили в 2020 р. про евтаназію через рак, треба додати ще 168 померлих від деменції, двох — із розвиненою деменцією, 88 — із так званими психічними проблемами на нервовому тлі. Й нарешті, варто згадати про 17 випадків «асистованої» смерті, яка з першого разу не вдалася, тобто пацієнт не помер одразу й лікар мусив зробити йому ще один смертельний укол.

Джерело: religionpravda.com.ua