Абортивний осередок у центрі Лондона – закритий

Давній абортивний осередок, який майже століття діяв у центрі Лондона, тепер закритий. Саме тут 2010 р. розпочалась перша у Великобританії кампанія «40 днів за життя», яка відбувається в понад 60 країнах.

Результатом приєднання до цього міжнародного молитовного руху стало щоденне чування біля цього осередку, а отже, і врятовані життя багатьох дітей.

Мері Стоупс відкрила осередок на вулиці Вітфілд 1925 р. з метою вбивати ненароджених. Щоденну молитву Вервиці тут проводила організація «Мережа доброї поради», волонтери якої пропонували справжню допомогу жінкам, і сотні матерів вже скористались нею. У 2018 р. тут відбулася 9-денна новенна з євхаристійною процесією, а на свято Матері Божої Доброї Поради відбулася подячна Літургія за закриття центру. І це сталося в п’ятницю, 28 травня, напередодні дня народження Гілберта Честертона, відомого британського письменника і філософа, який навернувся в католицизм і був одним з неформальних покровителів британського руху за життя.

«Marie Stopes International» – світовий гігант у галузі смерті. Постачальник абортів та контрацепції в 37 країнах світу; член відомої мережі «International Planned Parenthood», осередок якої розташований в Лондоні, а її діяльність фінансується, зокрема, за рахунок з фондів Європейської комісії.

У 2020 р. правління корпорації вирішило закрити чотири осередки у Західному Мідленді, серед яких осередок у Бірмінгемі, четвертий за величиною у Великобританії. І це з огляду на численні повідомлення про порушення у сфері охорони здоров'я. У звіті британської організації «Care Quality Commission» зафіксовано численні зловживання в абортивних осередках, які провадить «Marie Stopes International». Йдеться також про виплату премій за просування абортів та залишення дитячих останків у відкритих сміттєвих баках.

У 2020 р. відбулося значне збільшення кількості абортів, зроблених в Англії та Уельсі. Офіційні дані Департаменту охорони здоров’я та соціальних служб – 109 836 абортів за півроку, з 1 січня до 30 червня 2020 р.

Джерело: catholicnews.org.ua