Китай: напад на семінарію і арешт єпископа «підпільної Церкви» у провінції Хебей

Впродовж двох днів – 20 і 21 травня – було арештовано майже усіх церковних працівників апостольської префектури Сіньсян в результаті поліційної акції провінції Хебей.

Спочатку затримали сімох священників і 10 семінаристів, а після того за ґрати потрапив місцевий 63-річний єпископ Джозеф Жанг Вейжу, висвячений в 1991 році. Це вже не перший арешт цього єпископа.

20 травня близько 100 поліцейських оточили будинок в м. Шахейкіао, де розташована духовна семінарія. Оскільки семінарія не має власного приміщення, то користується невеликою фабрикою, що належить одному з місцевих католиків.

Поліцейські зайшли в приміщення і заарештували сімох священників та 10 семінаристів, які на той час слухали лекції в приміщенні фабрики. Сам заклад закрили, а його директора також арештували.

Апостольську Префектуру Сіньсян, де проживає близько 100 тисяч католиків, досі не визнав китайський уряд, тому уся діяльність священників, семінаристів і вірних вважається «нелегальною» і «кримінальною».

Швидше за все, певній групі семінаристів вдалось втекти і зараз тривають їх пошуки. Агенти служби безпеки і поліція ходять від дому до дому, шукаючи «втікачів». Якщо при нагоді знайдуть десь ознаки католицької віри, наприклад, хрести, образки, фото Папи і т.д., на їх власників чекає штраф, а самі предмети будуть вилучені і знищені.

Джерело: catholicnews.org.ua