В Іспанії запустили молитовну кампанію проти евтаназії та за поширення Євангелія

В Іспанії група молодих католиків запустила молитовну кампанію, мета якої заборона евтаназії в усьому світі, поширення Євангелія і підтримка культури життя.

Кампанія «Тиждень за життя» розпочнеться 18 і завершиться 25 червня, в день коли в Іспанії набуде чинності закон про легалізацію евтаназії.

Група молодих людей з одного приходу в Мадриді пояснила у своїй заяві, що в рамках кампанії вони проводитимуть 30-хвилинні молитовні онлайн-збори, щоб кожна людина могла вибрати час і помолитися, де б вона не знаходилася.

Молоді люди вказали на те, що закон про евтаназію в Іспанії був прийнятий без участі медичних працівників і суперечить праву на життя, що міститься в статті 15 Конституції.

«Цей закон не тільки декриміналізує евтаназію, але і робить її правом, медичною послугою, – пояснили вони. 

Евтаназія – це злочин, і наш обов’язок як християн, бути поруч з тими, хто страждає, як це зробила Марія, коли Ісуса розіп’яли. Крім того, сьогодні є альтернативи, такі як паліативна допомога, яка допомагає полегшити біль, не вбиваючи пацієнта».

Організатори «Тиждень за життя» також згадали слова святого Іоанна Павла II з його енцикліки 1995 року: «Як можна говорити про гідність кожної людини, коли дозволено вбивати найслабших і невинних? В ім’я якої справедливості практикується несправедлива дискримінація: одні люди вважаються такими, що заслуговують захисту, а інші позбавлені цього гідності?».

У березні законодавчі збори Іспанії прийняли закон про легалізацію евтаназії.

Закон про легалізацію евтаназії дозволяє людям дорослого віку з «серйозними та невиліковними» захворюваннями, які викликають «нестерпні страждання», прийняти рішення піти з життя. У законі йдеться, що смерть в результаті евтаназії вважається природною.

Генеральний секретар Конференції іспанських єпископів Луїс Хав’єр Аргуельо Гарсія закликав лікарів, які не підтримують евтаназію, відмовитися від участі з міркувань совісті. Він також звернув увагу на те, що новий закон можна розглядати, як можливість громадянам Іспанії підтримати культуру життя і висловити своє бажання отримати паліативну допомогу, а не допомагати в самогубстві або евтаназії.

Єпископ Аргуельо закликав лікарів не вбивати заради полегшення страждань, а замість цього піклуватися про пацієнтів з ніжністю, милосердям і надією.

Ті, хто виступає проти закону про легалізацію евтаназії, відзначили, що країні насамперед потрібно розвивати паліативну допомогу. Згідно останніх новин, з 120 000 пацієнтів, яким потрібна паліативна допомога, у 50% немає доступу до неї.

Серед інших країн, які легалізували евтаназію, також Бельгія, Канада, Колумбія, Люксембург, Нідерланди і австралійський штат Вікторія.

Джерело: Світогляд