У Палестині найважче християнам, втікають до Ізраїлю

Салезіанин о. П'єтро Б'янкі, який працює на території Палестинської автономії, сподівається, що останні напади та бійки на ізраїльсько-палестинській лінії не повторяться в майбутньому. Він зазначає, що хвороблива ситуація останніх тижнів сильно пошкодила взаємну довіру арабів та євреїв, які живуть в Ізраїлі, чого раніше не спостерігалося. Відновилася напруженість, якої давно не було.

Салезіанин вважає, що вони додатково спричинені закриттям палестинської території, а це означає, що люди не можуть дістатися до роботи чи забезпечити речі для життєвих потреб. Однак на цьому тлі ситуація самих християн є особливо складною.

«Християни – це спільнота категорії «В», навіть категорії «С», бо спочатку є мусульмани, потім християни. Реальність для християн дуже складна. Ось чому спостерігаємо відхід християн. Вони залишають території автономії. Це сувора повсякденна реальність, яка триває і яку неможливо зупинити, – каже салезіанин. – Якщо в людей є можливості та контакти, вони емігрують і виїжджають, не залишаючи тут своїх сімей. Незалежно від усієї праці Церкви, Латинського патріархату та інших Церков щодо пошуку житла, створення простору, можливості дуже обмежені та ризиковані. Люди воліють їхати до Ізраїлю, де до них будуть ставитись як до рівних та де матимуть ті самі можливості, що й інші жителі».

Джерело: catholicnews.org.ua