Уряд Ірландії скасував хрещення, причастя та миропомазання

Ірландський уряд скасував хрещення, причастя та миропомазання по всій країні.

Про це заявив прем’єр-міністр Лео Варадкар у відповідь на запитання журналіста. Такий спосіб повідомлення про рішення уряду предстоятель Ірландії, архієпископ Імон Мартін, назвав «грубою неповагою».

На думку ієрарха, урядова комунікація щодо цієї справи була не тільки «дуже зневажливою», а й посіяла «багато сум’яття», «чимало знеохочення», а також «глибоке розчарування й навіть гнів». Адже раніше влада пообіцяла, що з 5 липня 2021р. усі церковні церемонії можна буде проводити, тому в парафіях і сім’ях уже готувалися до них.

Тим часом виявилося, що уряд змінив своє рішення. «Твіт журналіста і зневажливі слова прем’єра: “Ох, вони скасовані” — ось як ми дізналися про зміни», — нарікав митрополит Арма.

Фактично, уряд прем’єр-міністра пояснив, що це була відповідь на запитання журналіста на пресконференції, водночас визнаючи, що спосіб повідомлення про це рішення міг бути кращим. Також уряд пояснив, що саме рішення пов’язане з рекомендаціями «лікарів і науковців», щоб «люди, які зробили щеплення, уникали контактів з іншими в закритих приміщеннях». Урядовці додали, що йдеться не про самі релігійні церемонії, а лише про традиційні сімейні зібрання після них.

Формально хрещення, причастя та миропомазання не були юридично заборонені, але уряд і служба охорони здоров’я рекомендують їх поки що не проводити.

Джерело: credo.pro