Іспанський депутат написав у твіттері, що чоловіки не можуть народжувати дітей. Його забанили за «мову ненависті».

Іспанський політик написав, що у чоловіків «немає ані матки, ані яєчників», тому вони не можуть виношувати дітей. Твіттер піддав цей запис цензурі за так звану «мову ненависті».

Іспанський парламентарій Франсиско Хосе Контрерас, член партії Vox (Голос), був тимчасово позбавлений можливості користуватися твіттером.

Контрерас прокоментував в твіттері статтю, яка містить розповідь «трансгендерного чоловіка» про вагітність і народження дочки. Насправді, згадана в статті людина народилася жінкою. Запліднення було зроблене штучним чином. Як реакція на цю історію іспанський депутат написав у твіттері, що у чоловіків «немає ані маток, ані яєчників», тому вони не можуть виношувати дітей.

Твіттер заблокував сторінку Контрераса на 12 годин. В якості причини блокування він вказав, що слова депутата є «промовами ненависті» і порушують правила твіттера. Політику довелося видалити початковий твіт.

Контрерас заявив, що він не відступить перед обличчям цензури цифрових гігантів: «Ми не схилимося перед твіттером і будемо продовжувати говорити правду про природу людини. Біологічні факти неприпустимо вважати “мовою ненависті” <…> Говорити про ази біології тепер вважається фашизмом. Наступного разу я спробую сказати, що 2 + 2 = 4 ».

Джерело: rodyna.org.ua