Східний Тимор: заснування першого католицького університету

Церква у Східному Тиморі прагне заснувати перший католицький університет у цій азіатській країні. Його хочуть побудувати у столиці Ділі. Дозвіл на це має надати Міністерство Вищої Освіти, Науки та Культури, куди подано заяву про піднесення існуючого вже Католицького Наукового Інституту св. Юзефа до звання університету.

Архиєпископ Дом Вірджиліо ду Кармо да Сілва наголошує, що перші зусилля у цій справі були зроблені два десятиліття тому. 80 відсотків будівель уже готові. Також понад 50 викладачів із відповідною кваліфікацією подали заявки на викладання у новому закладі. Як наголошує столичний Архиєпископ, новий університет став би результатом розширення Католицького Наукового Інституту, який був заснований в єпархії Ділі коли Східний Тимор ще був під владою Індонезії. Насамперед планується відкриття кафедри суспільних наук, літератури, історії та педагогіки, а з часом також медицини та сільського господарства. Архиєпископ-салезіянин наголошує, що завершення цього проекту –велика мрія для місцевої Церкви, яка від самого початку дуже активно бере участь у освітній діяльності.

Влада Східного Тимору має прийняти рішення з цього питання до кінця року. Варто зазначити, що поряд із Філіппінами це друга азіатська країна, де католицизм є домінуючою релігією.

Джерело: catholicnews.org.ua