Шотландія: у храмі невідомий напав із скляною пляшкою на священника

В понеділок, 26 липня, в катедрі м. Единбург невідомий чоловік напав на священника, котрий молився, сидячи на лавці у храмі.

Як повідомили в місцевій архиєпархії, невідомий чоловік підійшов до жертви і запитав чи він є священником. Отримавши ствердну відповідь, чоловік замахнувся скляною пляшкою в голову священника. На щастя, останній встиг ухилитись. Коли пляшка розбилась об підлогу, нападник продовжував свій напад, використовуючи уламки пляшки. Священник захищався кріслом та зміг втекти від нападника.

Після невдалого нападу зловмисник утік. На даний час поліція проводить розслідування.

Католики є меншиною в Шотландії, складаючи всього 16% від загального населення 5,5 млн. За даними місцевого єпископату, станом на 2019 рік католики «непропорційно ставали жертвами релігійно мотивованих нападів».

У 2018 р. зареєстровано чотири напади на католицьких священників у Шотландії.

Уряд країни повідомляє, що, відповідно до звіту 2017-2018 рр., католицизм був «релігією, яка найчастіше ставала предметом знущань», із 319 зафіксованими злочинами.

У 2019-2020 рр. зафіксовано 660 релігійно мотивованих нападів на католиків у Шотландії. Ці випадки включають напади на священників, підпали храмів, нищення зображень Діви Марії, вандалізм супроти центрів консультацій для вагітних, а також викрадення освячених гостій із табернакулюм.

Джерело: catholicnews.org.ua