Камерун: сепаратисти викрали ще одного священника

Ще одного священника ви крали в Камеруні. Отця Юліуса Аґбортоко, генерального вікарія дієцезії Мамфе, викрали відразу після його пастирського візиту до сусіднього міста.

За словами свідків, кілька молодих чоловіків увірвалися на територію місцевої семінарії, де перебував священник, і від’їхали з ним у невідомому напрямку. За його визволення викрадачі вимагають 30 тис. євро.

Напади на Церкву в північно-західній частині країни — це частина конфлікту, який підживлюється бойовиками, що борються з центральною владою в столиці Камеруну, Яунде. Речник дієцезії підозрює, що це викрадення могли також скоїти сепаратисти. Він зазначає, що, за словами свідків, молоді люди, які викрали священника, скандували сепаратистські гасла. Речник також нагадав, що в минулі роки вони вже застрелили кілька християн, зокрема, двох священників.

Останнім часом у Камеруні посилюється конфлікт між франкомовною більшістю та маргіналізованою англомовною меншістю, яка хоче створити окрему державу — Амбазонію. Щодня стаються жорстокі вбивства, тортури, а викрадення стали буденністю. Тільки в серпні 2021 р. у сутичках загинуло вже кілька людей. Камерунські єпископи нещодавно закликали покласти край насильству.

За даними ООН, сутички в Камеруні вже призвели до загибелі 4 тис. людей, а понад 800 тис. змушені були втікати з країни, переважно до сусідньої Нігерії. Камерун паралізують не лише сепаратисти, а й ісламські фундаменталісти, які діють у цьому регіоні.

Джерело: credo.pro