У Німеччині зафіксовано нове зниження кількості абортів

Нові дані показують, що кількість абортів у Німеччині скоротилася на 8,5% у річному обчисленні. Федеральне статистичне управління Німеччини (Destatis) повідомило 28 вересня, що у другому кварталі 2021 року було зроблено близько 22 900 абортів, порівняно з приблизно 25 100 абортами за той же період минулого року.

Зниження відбулося через падіння на 7% у першому кварталі 2021 року, коли було зареєстровано близько 24 600 абортів, порівняно з 26 500 роками раніше.

CNA Deutsch, німецькомовний партнер новин CNA, сказав, що немає чіткої причини тенденції до зниження.

Німеччина, найбільш густонаселена країна Європейського Союзу, дозволяє переривання вагітності в перші 12 тижнів вагітності, обов’язкове консультування в центрі, затвердженому державою, а також пізніші аборти за певних обставин.

Країна з 83 мільйонами людей зафіксувала приблизно 100 000 абортів у пандемічний 2020 рік, із загальною тенденцією до зниження, що почалася у 2021 році.

Група підтримки життя “Aktion Lebensrecht für Alle” (ALfA) закликала 30 вересня детальніше вивчити значне скорочення числа зареєстрованих абортів у 2021 році, повідомляє CNA Deutsch.

Федеральна голова групи Корнелія Камінські заявила, що в її організації спостерігається зростання запитів на інформацію та допомогу.

“Крім того, сенсаційні цифри продажів фільму Незапланована, про який значною мірою згадують в засобах масової інформації. Фільм розповідає історію життя американки Еббі Джонсон, яка із з директора клініки абортів перетворюється на переконану пролайф активістку “,-сказала вона.

“І, що не менш важливо, зростання популярності щорічного “Маршу за життя”, особливо серед жінок дітородного віку, свідчить про те, що чутливість до того факту, що ненароджені діти також мають право на життя, знову зростає”.

“Принаймні той факт, що Федеральне статистичне управління змогло повідомити про збільшення народжуваності на 6% та 10% у лютому та березні, корелює з цими висновками”.

У другому кварталі 2021 року 69% жінок, які зробили аборт у Німеччині, були у віці від 18 до 34 років, а 20% – у віці від 35 до 39 років.

Дестатіс сказав, що 8% жінок були віком від 40 років і старше, а 3% – молодше 18 років.

Статистичне бюро, що базується у Вісбадені, на заході Німеччини, додало, що 96% зареєстрованих абортів було здійснено в режимі обов’язкового консультування. Медичні причини або сексуальні злочини були виправданням для аборту в решті 4% випадків.

Джерело: rodyna.org.uа