В Іспанії створюють реєстр всіх лікарів, які виступають проти абортів

Влада Іспанії хоче зареєструвати всіх лікарів, які виступають проти абортів. Ініціатива проти свободи совісті кожного лікаря – це наступний крок, щоб виключити будь -які “труднощі” з повним доступом до аборту на вимогу.

Дії та пропозиції уряду Іспанії можуть призвести до негативних наслідків. Ліві політики надзвичайно зацікавлені в тому, щоб знати точні дані всіх лікарів країни, які не згодні робити аборт. Ми можемо лише здогадуватися, що метою цієї дії може бути виключення лікарів із медичної спільноти, громадський остракізм чи інші форми дискримінації.

Іспанські єпископи протестують проти дій уряду, посилаючись на пункт свободи совісті. Під час засідання Конференції єпископів Іспанії ієрархи описали пропозицію уряду, як “замах на свободу людей”.

– Свобода совісті – це те, що завжди потрібно поважати, – сказав архієпископ Сантьяго-де-Компостела Джуліан Барріо щодо створення реєстру лікарів проти абортів.

Подібної думки дотримується і єпископ єпархії Леон Луїс Анхель де лас Герас, звинувачуючи кола, які ініціюють перепис, у непослідовності. – Іноді вони не дотримуються правил, але хочуть накласти цілу серію обмежень на решту, щоб вони не могли вільно висловлюватись, – оцінив іспанський ієрарх.

Про можливість створення списку лікарів, які відмовляються проводити процедури переривання вагітності, у вересні оголосило Міністерство гендерної рівності на чолі з Ірен Монтеро. Глава міністерства входить до керівництва крайньолівої партії “Подемос”. Ця група закликає до подальшої лібералізації закону про аборти в Іспанії, в тому числі зниження віку жінок, які роблять аборт, до 16 років. Підлітки віком до 18 років, як запропонував Подемос, зможуть зробити аборт без згоди батьків.

В Іспанії з 2010 року діє закон, який дозволяє переривання вагітності за бажанням жінки, яке можна проводити до 14 -го місяця вагітності. Перша лібералізація іспанського закону про аборти відбулася в 1985 році. Тоді дозволили аборт, коли вагітність стала наслідком зґвалтування або загрожувала життю чи здоров’ю матері, або якщо плід мав серйозні вади. 

Джерело: rodyna.org.ua