Звільнено частину арештованих в Ефіопії ченців

В Ефіопії звільнили частину салезіянів та їхніх співробітників, яких кілька днів тому заарештувала поліція.

Під вартою досі перебувають 14 осіб: троє ченців, співробітники (богопосвячені миряни, які живуть у спільноті з ченцями) та світські юристи.

Як повідомили джерела місійної агенції Fides, на свободу випустили сімох салезіянів та одну працівницю. Вранці вони предстали перед судом і були звільнені під заставу.

Салезіянів та їхніх співробітників, які провадили осередок для дітей вулиці в передмісті Аддіс-Абеби, затримали в межах «превентивних заходів», які проводять урядові сили стосовно членів племені тіграй. Представники саме цієї етнічної групи перебували в осередку.

Як повідомляють джерела Fides, влада контролює установи, що налагоджують міжнародну співпрацю, зокрема, пов’язані з Церквою, такі як Салезіанська Родина. Влада перевіряє, чи ці інституції не підтримують повстанські угруповання Народного фронту визволення Тіграю. Його сили, об’єднані з повстанцями з інших племен Ефіопії, наближаються до Аддіс-Абеби. Їхня мета — захопити владу в країні. Частина армії також долучилася до опозиції проти уряду Абія Ахмеда.

Джерело: credo.pro