В Британії батьків позбавлять права лікувати дітей з трансгендерними порушеннями

У Великобританії готують законодавчу зміну: батьки, лікарі та вчителі більше не зможуть попереджати про негативні наслідки своїх дітей про прийом гормонів, призначених для блокування їхнього статевого розвитку.

Британський уряд планує прийняти закон, який заборонить конверсійну терапію. Однак мова йде не тільки про терапію, яка спрямована на зміну так званої гендерної орієнтації, а про всі ті, що певним чином впливають на гендерну ідентичність. На думку клінічного психолога Енн Хатчінсон, яку цитують британські ЗМІ, абсурдно не розрізняти їх. Гендерна ідентичність не завжди стабільна – у людей в цьому контексті можуть виникнути різноманітні проблеми, і вони викликані найрізноманітнішими причинами. До них належать аутичні розлади, депресія, травми внаслідок сексуального насильства. Як зазначає Хатчінсон, клінічна психологія повинна займатися такими питаннями, їй не можна забороняти це робити. Між тим, заборона конверсійної терапії, запропонована британським урядом, насправді спрямована на те, щоб зробити неможливим щось, що не спрямоване на негайне підтвердження уявлень людини про власну гендерну ідентичність. Будь-які сумніви щодо його оцінки каралися б законом.

Випадок також описав британський The Economist, наголошуючи на небезпеці такого підходу до теми. Тим більше, що йдеться не лише про обмеження можливостей впливу лікарів, а й вчителів – і перш за все батьків. Навіть вони не мали б права намагатися відновити здоров’я своєї дитини, просто визнавши, що вона перебуває в серйозному психічному розладі.

Як наголошує The Economist, рішення, що містяться в запланованому акті, не мають наукового підґрунтя. Журнал наголошує, що проблеми ідентичності особливо поширені серед молоді; Однак дослідження показують, що від 60 до 90% людей, які відчували подібні труднощі в молодості, пізніше живуть, повністю визнаючи свою біологічну стать. Однак, якби ними маніпулювали в дитинстві чи в підлітковому віці, вони б приймали гормони або навіть калічили себе змінами, які можуть призвести до майбутньої шкоди.

Джерело: rodyna.org.ua