60% християн у США вірять у те, що немає нічого поганого у співжитті та сексі поза шлюбом

Американський апологет розповів про те, що поганого в дошлюбному сексі, співжитті та перегляді порно.

У новому випуску подкасту «Challenging Conversations» до ведучого, пастора та засновника служіння «Stand Strong Ministries» Джейсона Хіменеса приєднався американський апологет Шон Макдауелл. Служителі обговорили, чому близько 60% християн вірять у те, що немає нічого поганого у співжитті та сексі поза шлюбом.

Вони також зазначили, що популяризація порнографії на телебаченні та в соціальних мережах стала основною причиною того, чому багато християн вважають біблійне вчення про шлюб застарілим.

Говорячи про популярність не біблійних уявлень про секс, порнографію та стосунки, до яких схильна молодь, Макдауелл зазначив, що, на відміну від 1980-х і 90-х років, коли вплив обмежувався окремими фільмами, кліпами на MTV, сьогодні у молоді є легкий доступ до порнографії.

«У кожному шоу Netflix, відео в TikTok, соціальних мережах… Я думаю, це найбільше вплинуло на те, що це покоління думає про секс та стосунки. Ця інформація впливає на їх мозок, тіла, очікування. Це насправді покоління, що виросло на порнографії», — сказав Макдауелл, який опублікував у 2020 році книгу «У гонитві за любов’ю: секс, кохання та стосунки у заплутаній культурі».

Порнографія, ще одне соціальне зло, яке, на думку Хіменес і Макдауелл, руйнує здатність людей, у тому числі християн, побудувати міцні відносини та шлюби.

Хіменес також висловив стурбованість з приводу так званих «християнських» лідерів та авторів, які пропагують ідею про те, що секс поза шлюбом за обопільною згодою може бути таким же «священним», як і у шлюбі.

«Ми маємо вчити, що секс призначений не лише для фізичного задоволення у тому сенсі, як його описує культура. Він призначений для прояву посвяти, уразливості, любові та довіри. І це чудово, тому що секс призначений для любовних, відданих подружніх стосунків, де є довіра, турбота та зобов’язання».

Хіменес запитав у Макдауелл, чому в церковному світі секс часто сприймають як «заборонену» тему і не розглядають з біблійної точки зору.

“Невігластво – це блаженство”, – відповів Макдауелл, додавши, що церкви бояться розмов на цю тему і не знають, скільки дітей шукають відповіді на подібні запитання в інтернеті.

За його словами, батьки, бабусі та дідусі мають вести ці складні бесіди з дітьми та молоддю у своїй сім’ї, бо світ змінився, і вони прийматимуть послання зі світського світу, якщо їх не вчать християнському погляду на секс.

Джерело: slovoproslovo.info