Перший Слуга Божий у Пакистані: віддав життя, рятуючи вірних

Молодий католик Акаша Башір проголошений Слугою Божим — першим в історії Церкви в Пакистані, повідомляє місійна агенція Fides.

15 березня 2015 р. він пожертвував життям, затримуючи терориста з вибухівкою, щоб урятувати тисячі вірних у католицькому храмі св. Йоана, в районі Юханабад у Лахорі (Пакистан).

Акаша Башір народився 22 червня 1994 р. в Рісальпурі, округ Наушера, в пакистанській провінції Хайбер-Пахтунхва. Був студентом Технічного інституту Дона Боско в Лахорі й належав до активної молоді парафіяльної спільноті св. Йоана. 15 березня 2015 р. Акаша служив при вході до храму, коли помітив чоловіка з вибухівкою на поясі, який намагався увійти всередину. Акаша схопив чоловіка й затримав біля входу, щоб терорист не зміг здійснити свій план — підірвати вибухівку в храмі. Тоді злочинець підірвав себе; разом із ним загинув і Акаша. Його останніми словами були: «Помру, але не впущу тебе».

«Ми прославляємо Бога і дякуємо Йому за цього хороброго юнака, який міг втекти або спробувати врятуватися, але залишився непохитним у своїй вірі й не дозволив терористові-самогубцю увійти до храму. Він віддав своє життя, щоб урятувати понад тисячу людей, які перебували в храмі на недільній Месі», — сказав архієпископ Лахора, Себастьян Шоу.

Унаслідок жорстоких нападів організації «Tehreek-e-Taliban Jamaatul Ahraar» на храми в Юханабаді 15 березня 2015 р. загинуло 17 людей, 70 було поранено.

Джерело: credo.pro