Кібератака зірвала молитву на вервиці за Україну у США

Архідієцезія Сан-Франциско заявила, що онлайн-захід «Вервиця за мир в Україні», організований архієпископом Сальваторе Корділеоне, був зірваний через ймовірну зловмисну кібератаку.

Підозріло велика кількість запитів на доступ тимчасово вибила з мережі вебсайт архідієцезії. Згідно з інформацією Catholic News Agency, архідієцезія повідомила про інцидент у ФБР.

«Докази переконливо свідчать, що це була кібератака», — сказав отець Патрік Саммерхейс, генеральний вікарій і модератор курії. У його повідомленні йдеться, що модель цього раптового сплеску трафіку узгоджується з методом кібератаки, який називається розподіленою атакою на відмову в обслуговуванні (DDoS-атака). В архідієцезії стверджують, що компанія, яка займається хостингом вебсайту, не може негайно визначити її джерело.

Інформація про молитовний онлайн-захід поширювалася з неділі через соцмережі та електронні листи. За допомогою молитви на вервиці за мир в Україні архієпископ Корділеоне прагнув долучитися до заклику Папи Франциска присвятити Попільну середу посту і молитвам за Україну, що страждає від війни. 

Джерело: credo.pro