Мережа фастфуду в Іспанії вибачилася за образливу рекламну кампанію під час Великого Тижня

Мережа «Burger King» в Іспанії відкликала рекламну кампанію, яка викликала хвилю критики та обурення католиків під час Великого Тижня, і вибачилась за неї.

«Перепрошуємо всіх, хто почувся ображеним нашою акцією, метою якої була промоція наших овочевих продуктів під час Великого Тижня. Нашим наміром ніколи не було когось зачепити, а про негайне відкликання кампанії вже попрошено», — оголосив «Burger King» у неділю Великодня на своєму офіційному профілі у Твіттері.

Слова Господа Ісуса під час Тайної Вечері, коли Він консекрував хліб, були змінені і взяті на білборди в Іспанії в межах промоції нового вегетаріанського бургера. Рекламна кампанія викликала обурення тисяч католиків, кількох священників та єпископа.

На одному з білбордів писалося: «Беріть і їжте з цього всі. Тут немає м’яса. 100% вегетаріанська. 100% смаку. Зелень Великого Царя». Інша реклама містила слова «Плоть від моєї плоті» — зі словом, яке перекладається однаково як «тіло, плоть, м’ясо»; воно було перекреслене і замінене словом «овочі».

¿Qué pasaría si atentara @burgerking_es contra el sentimiento religioso de otra confesión? Se admiten sugerencias de respuesta. Esta foto es de ayer Jueves Santo, en Sevilla. Calle San Pablo. pic.twitter.com/X1L9mos69G — Rosana Ribera de Gracia (@RosanaRibera) April 15, 2022

Хештег #BoicotBurgerKing став кружляти соцмережами. На платформі CitizenGO постала збірка петицій.

«Висміюється Євхаристія і смерть Христа у найсвятіший для християн час. Вони використовують Великий Тиждень, щоб розпочати наступальну рекламу, скеровану до мільйонів віруючих, щоби здобути розголос і заробити грошей. Час реагувати бойкотом Бургер Кінга», — каже петиція. Загальний текст її також вказує на те, що «гроші — єдина річ, яку ці фірми розуміють, і тільки після бойкоту вони почнуть шанувати християн та Ісуса Христа так, як належить».

На понеділок 18 квітня 222 року петиція зібрала вже понад 22 тисячі підписів.

CitizenGO ствердив, що «Burger King» повинен отримати «таку реакцію на свою кампанію, щоб уже ніколи більше не зважився  випустити таку рекламу», оскільки «немає нічого, чого фірма боїться більше, ніж громадяни, які мобілізуються проти неї».

Джерело: credo.pro