Суд ухвалив рішення щодо дій винуватиці ДТП у соборі в Тернополі

Тернопільський міський районний суд призначив 17 тис. грн штрафу стоматологині Ірині Яворській-Скрабут, яка вночі 22 квітня 2022 р. в’їхала у архікатедральний собор у Тернополі. Її визнали винною у керуванні автомобілем під дією наркотиків. Також протягом року жінці буде заборонено сідати за кермо.

Крім цього, відносно неї відкрите кримінальне провадження за статтею про пошкодження релігійних споруд — повідомляє Zaxid.net.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ухвалив постанову, якою Ірину Яворську-Скрабут визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, за керування транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння, та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000,00 грн. із позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Про це повідомила прес-служба суду.

Також відносно жінки відкрите кримінальне провадження за ст. 178 ККУ (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків). Максимально санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення. Автомобіль, на якому Ірина Яворська-Скрабут вчинила ДТП, вилучили на спецмайданчик.

Нагадаємо, що вночі 22 квітня 2022 р. жінка на «Audi» в’їхала в архікатедральний собор у центрі Тернополя, розбила там престол і плащаницю. Перед цим у неї стався конфлікт із чоловіком, через що вона навіть викликала поліцію. Втім, після приїзду патрульних жінка сіла в машину та поїхала в центр міста, де й спричинила ДТП.

Джерело: credo.pro