“Реал Мадрид” присвятив свій кубок Богородиці

Гравці футбольного клубу «Реал Мадрид», переможці Ліги чемпіонів, увечері 29 травня вирушили до Мадриду, аби подарувати свій кубок покровительці міста, Альмуденській Богородиці.

Гравців, тренерів та керівництво клубу привітав архієпископ Мадриду кардинал Карлос Осоро. Він схвалив «культуру зустрічі» та командний дух, які плекають гравці іспанського клубу, пише КАІ.

Крім отриманого днями кубку, гравці подарували Діві Марії також і кубок, який здобули у чемпіонаті Іспанії місяць тому. Під час короткої церемонії директор із зовнішніх зв’язків мадридського «Реалу», колишній футболіст Еміліо Бутрагеньйо, прочитав молитву вірних, у якій, між іншими, просили про відчуття «материнської опіки Діви Марії».

Незважаючи на те, що Іспанія є світською державою, існує традиція дарувати звання чемпіонів покровителям міст. Минулого року в цьому ж соборі суперник мадридського «Реалу», «Атлетіко Мадрид» подарував Альмуденській Богородиці свій кубок за одинадцяту перемогу в чемпіонаті Іспанії.

Альмуденська Борогодиця – середньовічне зображення Божої Матері, яка вважається покровителькою Мадриду. Собор в іспанській столиці носить її титул, а її спомин 9 листопада – важливе свято в Мадриді. Копії зображень Богородиці використовуються в процесіях та в численних каплицях на цих теренах.

Джерело: КМЦ