Нідерланди наближаються до легалізації дитячої евтаназії

Міністр охорони здоров’я Нідерландів Ернст Койперс виступив з ініціативою реформи законодавства щодо евтаназії та запропонував дозволити вбивати дітей до 12 років також. Він розробив законопроект, яким передбачається легальне вбивство дітей, хвороба яких передбачає «нестерпні страждання», після дозволу батьків, зі згоди лікаря, якщо дитина «активно не заперечує» самогубство. Ухвалення цієї пропозиції заплановано на жовтень цього року.

Нідерланди — це країна з найліберальнішим законодавством щодо евтаназії. Самогубство під наглядом лікаря тут дозволено з 16 років без згоди родичів чи опікунів. Також в країні застосовується Гронінгенський протокол. Це розроблений асоціацією педіатрів документ, яким регулюється евтаназія немовлят (!) від 1 року.

Цей та подібні законопроекти щороку множаться в європейських парламентах. Хоча їх автори представляють ініціативи як своєрідне «наближення гуманності й прогресу», проте джерела таких ідей відносять нас у минуле та позаминуле століття. Вбити хвору дитину, зробити аборт, бо дитина може мати вади, — це буквально євгеніка (ідея про цінність людини з огляду на її біологічну якість).

Сучасні ліволіберали намагаються не вживати цього терміну, усіляко оминати, щоб уникнути визнання того факту, що вони роблять буквально те ж саме, що й нацисти, які вбивали «дефективних» громадян. Нинішні популярні політики не аргументують прихильність евтаназії «чистотою раси» та біологічною користю для нації. Вони шукають виправдання у псевдогуманістичних ідеях позбавлення від страждань і звільнення родичів від споглядання за стражданнями. Однак факт залишається фактом: їм просто не потрібні хворі люди, від яких хочуть зручно позбутися.

Занадто багато людей в ХХІ столітті хочуть вбивати дітей. Це дуже симптоматично для суспільства, хворого культурою смерті. Ми щодня чуємо про вбивства цивільних російськими загарбниками (серед жертв сотні, а можливо й тисячі дітей). Будь-яке обмеження вбивства ненароджених дітей викликає істерію «прогресивної» частини населення (на тлі скасування федерального дозволу на аборти в США Франція готується до конституційного закріплення права вбивати дітей). Доповнення цієї тенденції просто варварськими законопроектами про евтаназію ставить перед нами питання: що не так з нашим суспільством? Як велика західна цивілізація пройшли шлях від декларації цінності життя кожного до пошуку морального виправдання знищення мільйонів людей?

Джерело: c4u.org.ua