В Індії ухвалили антихристиянський закон проти «примусових навернень»

У п’ятницю в індійському штаті Хімачал-Прадеш ухвалили закон, який вносить зміни у Закон про свободу релігії, що набув чинності менш ніж два роки тому. Незважаючи на свою назву, справжня мета закону — завадити індуїстам змінювати релігію.

Як повідомляє Crux, особам, що прийняли християнство, тепер буде заборонено користуватися будь-якими привілеями, пов’язаними з кастовою приналежністю сім’ї конвертита. Закон також збільшує покарання за так звані «примусові навернення» до 10 років позбавлення волі. Поправка також визначає перехід більш ніж однієї особи у християнство під час однієї церемонії як «масове навернення», незважаючи на традиційне для католиків та деяких інших християн спільне Хрещення катехуменів під час Великодньої Вігілії.

Крім того, згідно з новим законодавством, «будь-який шлюб з єдиною метою навернення оголошується недійсним». Будь-хто, хто хоче змінити віросповідання, або збирається здійснити акт переходу іншої особи [наприклад, охрестити чи прийняти до лона Церкви], мусить сповістити про це уряд принаймні за місяць.

«Я більш ніж розчарований, як і люди інших віросповідань, — сказав єпископ Ігнатій Лойола Маскаренхас. — Прочитавши це, я маю сказати наступне: будь-хто, хто приймає християнство, робить це через тверде та непохитне особисте слідування Христу, і це, переважно, особисте та свідоме рішення, викликане божественним потягом до Ісуса Христа, Божої любові, співчуття, прощення, справедливості та істини. Його смерть ми споминаємо з любов’ю, Його Воскресіння з мертвих ми сповідуємо з живою вірою, Його приходу у славі ми чекаємо з непохитною надією. Цей особистий досвід змушує людей прийняти християнство».

«Я рішуче повторюю, що жоден зовнішній тиск, маніпуляція, сила, зваблення, вплив, примус, будь-які шахрайські засоби чи шлюби не можуть призвести до справжнього навернення серця. Якщо таке справді десь існує — можна вдатися до вже наявних раніше законів, і нехай вони роблять свою справу», — підсумував єпископ.

Індуїстські націоналісти протягом багатьох років роздмухували конфлікти на ґрунті так званих «незаконних навернень» та стверджували, що християнські спільноти використовують свої соціальні служби у секторах освіти, охорони здоров’я та благодійності для примусового навернення індуїстів, особливо тих, хто належить до маргіналізованих нижчих каст. Через нагнітання агресії у країні б’ють богопосвячених осіб і нападають на храми під час богослужінь. У листопаді минулого року радикальні індуїсти схопили просто на вулиці двох монахинь, звинувативши їх у «незаконних наверненнях», а у грудні — атакували католицьку школу. У січні стало відомо, що католицького священника судитимуть за «мову ненависті» через те, що він виступив із критикою місцевого уряду та лідерів правлячої націоналістичної індуїстської партії «Бхаратія Джаната».

Джерело: credo.pro