Християнського вчителя, який відмовився використовувати гендерно нейтральні займенники, ув’язнили за неповагу до суду

Християнського вчителя відправили до в’язниці за неповагу до суду після суперечки з його школою щодо використання трансгендерних займенників.

Енох Берк був відсторонений від Wilson’s Hospital School, школи-інтернату Церкви Ірландії в графстві Вестміт, Ірландія, після того, як він відмовився вживати бажані займенники трансгендерного студента.

Учень за підтримки школи та батьків попросив у травні використовувати займенник «вони» замість «він».

Коли містер Берк відмовився виконати прохання, школа почала дисциплінарне провадження, і він був відсторонений, повідомляє Daily Mail.

Суд дізнався, що, незважаючи на відсторонення, містер Берк продовжував приходити до школи і сидіти в порожньому класі, стверджуючи, що він там працює.

Рішення суду, видане минулого тижня, передбачало, що він не повинен викладати або фізично бути присутнім у школі.

Пан Берк був заарештований у понеділок за порушення наказу суду та відправлений до в’язниці Маунтджой за неповагу до суду.

Він назвав своє ув’язнення “божевіллям”, але додав, що це не змусить його змінити свою позицію.

“Я не відмовлюся від своїх християнських переконань”, – сказав він, повідомляє Daily Mail.

«Я люблю свою школу з її девізом Res Non Verba, дії, а не слова, але я сьогодні тут, тому що я сказав, що не буду називати хлопчика дівчинкою».

Пан Берк сказав, що трансгендерність суперечить його християнським переконанням і що його не слід примушувати порушувати свою совість.

«Це суперечить Святому Письму, суперечить духу Церкви Ірландії та моєї школи», — сказав він.

Пан Берк продовжував стверджувати, що по всій Ірландії вчителів «змушують» використовувати гендерно нейтральні займенники.

«Це надзвичайно й осудливо, що чиїсь релігійні переконання в цьому питанні можуть бути прийняті як підстава для звинувачення в неправомірній поведінці», – продовжив він.

«Вони дорогі мені. Я ніколи не відмовлюся від них і ніколи не зраджу їх, і я ніколи не підкорюся наказу, який вимагатиме від мене цього.

Розмарі Маллон Б.Л., яка представляє раду управління школи, заявила суду, що вони хотіли, щоб пан Берк виконав ухвалу суду.

«…Містер Берк свідомо порушує цей наказ, тому його неповага, і він чітко дав зрозуміти, що якщо його не відправлять у в’язницю, він відвідуватиме школу [сьогодні], а також занепокоєння школи щодо триваючої перешкоди для студентів залишаються”, – сказала вона.

Джерело: rodyna.org.ua