Уряд Іспанії хоче дозволити 16-річним вбивати дітей без відома батьків

В умовах катастрофічної демографічної зими, яку переживає Іспанія, влада країни поспішає запровадити закон про лібералізацію абортів. Він стане доступним для підлітків старше 16 років. Згідно з урядовим документом, їм не потрібно буде мати згоду батьків на вбивство дитини.

Революційний уряд Педро Санчеса подав проект нового закону до Конгресу депутатів, тобто нижньої палати парламенту, не чекаючи висновку Генеральної ради юстиції. Протягом кількох місяців його підштовхувала міністр із питань гендерної рівності Ірен Монтеро, яка входила до керівництва ультралівого блоку Unidas Podemos. Його мета – зробити таблетки для аборту безкоштовними та доступними для 16-річних без обов’язкової згоди батьків.

Генеральний секретар іспанського єпископату назвав процедуру прийняття нового закону «трагічною подією», водночас нагадавши, що це відбувається, коли Іспанія переживає серйозну демографічну кризу. Архиєпископ Луїс Аргуелло нагадав, що вбивство ненароджених дітей не є законом і вказав на небезпеку, яку становить те, що підлітки прийматимуть такі важливі для них рішення без будь-яких роздумів, тому що їм не доведеться про це говорити з дорослими.

Дані Національного статистичного управління свідчать, що за перше півріччя 2022 року в Іспанії народилося трохи більше 159 тисяч дітей. дітей, тобто найменша кількість демографічних статистичних даних у цій країні з 1941 року. Порівняно з відповідним періодом минулого року народилося майже на тисячу дітей менше. Аборти в Іспанії дозволені з 1985 року і можливі – за певних умов – до 14-го тижня вагітності.

Джерело: rodyna.org.ua