Католицька організація захищає виховательку, яка відмовилася розповідати дітям про ЛГБТ

Американське католицьке Товариство Томаса Мора виступило на захист виховательки дитячого садка Неллі Парісенкової з Каліфорнії. Вона, керуючись своєю християнською вірою, не хотіла читати 5 річним дітям книжки про ЛГБТ.

За це дирекція дитячого садка, яким керує компанія «Яскраві горизонти» в місті Студіо-Сіті — передмісті Лос-Анджелеса, — звільнила її з роботи.

Жінці, яка пропрацювала там чотири роки, раптом наказали прочитати дітям 12 книжок, п’ять із яких пропагували гендерну ідеологію. Коли вона відмовилася це робити, то почула різку відповідь: «оскільки вона не хоче поважати [людську] різноманітність, тут для неї більше немає місця». Після чого виховательці дали 15 хвилин, щоб зібрати речі, і вигнали її на вулицю.

Про цю подію розповіли американські ЗМІ, зокрема, «CBN News», «Fox-News» і «The Washington Post», а також католицькі сайти, присвячені освіті й вихованню дітей. Зрештою за справу взялася Католицьке товариство св. Томаса Мора. Його представник, адвокат Пол Джонна, побачив у цьому «особливу форму релігійної дискримінації». Він зазначив, що коли дирекція дошкільного закладу «дізналася про релігійні переконання виховательки, то всіма силами намагалася залякати її та зрештою звільнила».

Джонна зазначив, що «пані Парисенкова не демонструвала жодної негативної поведінки щодо гомосексуальних стосунків. Вона просто не хотіла брати участь у пропаганді, яка суперечить її релігійним переконанням, тому її звільнили, і ми вирішили порушити цю тему в суді».

«Яскраві горизонти» — це міжнародна компанія, заснована 1976 року, яка має близько 26 тис. працівників. Із 2018 року вона відкрито підтримує ідеологію ЛГБТ, а її співробітники беруть участь у різноманітних «маршах рівності» та подібних заходах.

Своєю чергою, Товариство Томаса Мора (Thomas More Society), що базується в Чикаго, засноване 1997 року й затверджене Конференцією католицьких єпископів США як «Громадське католицьке товариство». Це, по суті, юридична фірма, яка займається судовими процесами — т. зв. американськими «культурними війнами», — які переважно стосуються абортів та гендерної ідеології.

Джерело: credo.pro