Джо Байден підписав законопроєкт про легальність одностатевих шлюбів на федеральному рівні

Американський президент Джо Байден підписав законопроект, яким визнається легальність одностатевих шлюбів на федеральному рівні. У вівторок вдень перед Білим домом у Вашингтоні демократи організували символічний захід на честь «святкування рівності шлюбу» і власне тоді президент підписав цей сумнозвісний акт.

Палата представників Конгресу США прийняла двопартійний закон 8 грудня після успішного голосування в Сенаті наприкінці листопада. Підписаний Байденом закон гарантує легальність і одностатевих шлюбів «недискримінацію» для ЛГБТ на всій території США незалежно від волі штатів.

Разом з цим закон передбачає деякі конкретні свободи для церков та загалом релігійних організацій  задля звільнення їх від зобов’язань брати участь чи іншим способом сприяти одностатевим шлюбам. Однак ці законодавчі норми стосуються виключно релігійних діячів та співробітників відповідних місій та організацій. Пересічний християнин залишається повністю незахищеним та значною мірою втрачає практичну реалізацію свободи віросповідання.

Слідом за цим законопроектом демократи вже розпочали роботу над новими ініціативами боротьби з дискримінацією ЛГБТ у сфері охорони здоров’я. Найперше, це буде стосуватися офіційного визначення статі, адже Федеральний окружний суд Техасу постановив, що закон про доступне лікування забороняє дискримінацію за ознакою статі, а не так званої «гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації».

Продовження агресивного наступу ЛГБТ-лобістів у сфері законодавства пов’язане із наміром демократів встигнути переглянути деякі закони та ухвалити бажані, перш ніж ці питання може розглянути Верховний суд, де є неформальна більшість консерваторів, або коли влада знову перейде до рук республіканців.

Питання одностатевих шлюбів в США та багатьох європейських державах є не лише частиною сімейного законодавства чи тим паче особистого життя, але актуальним маркером політичної ідентичності. На цьому спекулюють американські демократи, але навіть частина республіканців не наважуються виступити проти.

Повне включення прийнятності одностатевих союзів в американське законодавство потенційно спричинить ще більший натиск на український суверенітет, зокрема через лобіювання скандальних законопроектів, ухвалення яких українські ЛГБТ-організації буквально вимагають навіть під час вийни (найбільш шкідливий з них під номером 5488, який несе загрозу для свободи слова, віросповідання та зібрань в Україні).

Джерело: Християни для України