У Міннесоті затверджено аборти аж до народження. «Це найгірший вид варварства!»

Губернатор американського штату Міннесота затвердив закон, яким дозволяється виконувати аборти на пізніх строках, аж до кінця вагітності.

Справу прокоментував єпископ Роберт Баррон, який сказав, що це «найгірший вид варварства».

Губернатор Міннесоти Тім Вальц на минулому тижні підписав закон, який легалізує аборти протягом усього терміну вагітності. Цей закон дозволяє аборти на вимогу навіть в останній період вагітності, коли ненароджена дитина вже здатна самостійно жити і повністю відчуває біль. Також цей документ позбавляє батьків права на інформацію, якби їхня неповнолітня дочка хотіла зробити аборт.

Новий закон розкритикував в відео в соцмережах єпископ Роберт Баррон, єпископ Вайнони-Рочестера.

«Хочу поділитися з вами своїм гнівом, своїм розчаруванням з приводу цього страшного закону, що його губернатор саме підписав у Міннесоті, — найбільш екстремального абортного закону, який є у зведенні законів після скасування ‘Роу проти Вейда’», — сказав він.

Як пояснює Його Преосвященство, «найгіршим є те, що цей закон у принципі дозволяє аборти весь період вагітності, аж до самого кінця. І от, навіть якщо дитина якимось чином переживе невдалий аборт, закон забороняє рятувати життя такої дитини!»

Єпископ підкреслив: він не розуміє, чому цінність людського життя взагалі підлягає якимось дискусіям.

«Я не знаю, чому про це дискутують у нашій країні, але мені це здається найгіршим видом варварства. І в ім’я не знаю чого — суб’єктивності, свободи, вибору і всього такого, — ми схвалюємо цей вид жорстокості».

Також ієрарх засудив статті закону, які позбавляють батьків права на інформацію про аборт, зроблений неповнолітньою донькою.

«Це загалом усуває будь-які повідомлення батькам, а отже, 12‑річна дитина може зробити аборт, навіть не кажучи про це своїм батькам», — каже єпископ Баррон.

Проти цього закону також виступили єпископи Міннесоти. Вони нагадали законодавцям, що ті мають обов’язок захищати кожне людське життя, включно з життям дитини в лоні матері.

«Ми переконані, що кожна дитина має бути радо прийнята і бережена законом», — заявили єпископи. Вони звернули увагу, що замість розширювати абортне законодавство уряд мав би працювати над підтримкою сімей, що борються з проблемами.

«Ми також вважаємо, що є суспільний обов’язок усувати непотрібні бар’єри в укладанні подружжів, посіданні дітей та можливості їх доброго виховання. Виносячи сім’ю на вершину пріоритетів політики нашої держави, ми можемо допомогти сім’ї повернути належне їй місце як фундаментального будівельного матеріалу суспільства, де діти розвиваються найкраще».

Єпископи вказали, що потрібно подбати про допомогу в їжі для майбутніх матерів, медичну опіку під час вагітності та після неї для матері й дитини, про допомогу в опіці над дітьми та відповідні умови проживання. Ієрархи просять законотворців обдумати питання оплачуваних сімейних відпусток та реформи усиновлення.

Джерело: credo.pro