Мексика: тисячі людей пройшли маршем на захист сім’ї та дітей

Тисячі людей на початку цього тижня вийшли на демонстрацію перед Конгресом Союзу, федеральним законодавчим органом Мексики, вимагаючи від законодавців розробити та ухвалити закони, які по-справжньому захищатимуть права мексиканських жінок і дітей.

Марш, який пройшов у Мехіко, був організований платформами «Громадянська ініціатива» та «Національний фронт сім’ї» (FNF), повідомляє CNA. Під час маршу Роза Мері Моралес, речниця FNF, заявила, що деякі групи прагнуть «нав’язати свої ідеї та посіяти страх серед законодавців, громадян і навіть ЗМІ».

«Вони не розуміють, що Мексика — це [інша реальність] і що ми всі хочемо миру та спокою для себе та наших дітей», — сказала вона.

Моралес сказала, що просімейні платформи виступають «проти шкоди дітям за допомогою блокаторів статевого дозрівання, статевих гормонів і ампутації здорових частин тіла, що завдає дітям незворотної шкоди».

Учасники маршу висловили свою підтримку нещодавно внесеним у місцеві законодавчі органи законопроєктам, спрямованим на заборону гормонального та хірургічного втручання з метою зміни статі дітям і на кримінальну відповідальність за такі дії. Вони також закликали внести подібний законопроєкт до національного законодавчого органу.

Під час маршу учасники також вимагали шанувати права батьків на вибір типу освіти для своїх дітей, а також цінувати і поважати жінок, не використовуючи такі штучні терміни, як «вагітні особи».

Рут Санчес, національна координаторка ініціативних жінок, підкреслила під час заходу: «Я жінка, і від імені всіх жінок Мексики я вимагаю поважати наш жіночий стан. Нас не можна стерти і звести до терміну “вагітні особи”. Ніхто не може бути тим, ким він не є. Жінка є жінкою з утроби її матері».

«Ми жінки, і ми не тільки маємо менструацію або вагітніємо, ми також думаємо, працюємо, підтримуємо та робимо свій внесок у суспільство та наші сім’ї, і це дає нам право на те, щоб на нас зважали і поважали те, що коштувало нам десятиліть боротьби», — сказала вона.

Захисники сім’ї також виступили проти пакету реформ щодо «сутнісної рівності» та «ґендерної рівності», що їх Конгрес Союзу мав серед своїх невирішених питань протягом кількох років, і який включає зміни до Конституції, що відкриють двері абортам та ґендерній ідеології.

Виступаючи під час демонстрації, колишня сенаторка Лісбет Ернандес вимагала від мексиканських законодавців «поважати та дотримуватися міжнародних договорів і не вносити поправок до нашої Конституції; завжди приймати закони з позицій сім’ї; поважати й підтримували сім’ю, яка складається з чоловіка та жінки».

«І, перш за все, враховуючи високий рівень насильства, з яким має справу наша країна, слід визнавати та заохочувати право на життя, а також на емоційну стабільність наших дітей», — закликала вона.

Нагадаємо, що між 2015 і 2020 роками рівень феміцидів (убивств жінок) у Мексиці зріс на 137%, тобто їхня кількість учетверо більша за кількість інших убивств.

Джерело: credo.pro